Orli Znojmo Orli Znojmo
N9
EBEL - ne 1. 3. 2015 - Zimní stadion Znojmo
Znojmo
8:2
1:0, 2:1, 5:1
Linz

Černá křídla odlétla ze Znojma s osmigólovým přídělem

Po dvou třetinách vedlo Znojmo jen o dvě branky a vysoké výhře nic nenasvědčovalo. V závěrečné části ale přišel velký brankostroj Orlů, kteří hostujícího brankáře překonali v pěti případech a vyprovodili jistého účasníka Ligy mistrů debaklem. O tom, zda nakonec obsadí třetí nebo čtvrté místo, rozhodne poslední kolo v úterý.

Duel hraný v uvolněné atmosféře jistoty účasti v první čtyřce začali lépe domácí. David Bartoš v desáté minutě zakončil rychlý brejk dvou na jednoho do odkryté branky za brankáře Dechela a Orli vedli. Hrál se vyrovnaný hokej bez většího množství osobních soubojů. Další branky začaly padat po přestávce. Nejprve Ondrej Šedivý pohotově z brankoviště dorazil ránu Jiřího Klimíčka a zvýšil na 2:0, následně sice juniorská lajna hostů snížila taktéž po dorážce Steffana Gaffala, ale to bylo ze strany hostů na dlouhé minuty vše.

Naopak Roman Tomas využil nejistého Dechelova zákroku k dorážce Pavlikovského střely a zajistil domácím znovu dvougólový náskok. S góly se poté roztrhl pytel v úvodu třetí části. Další volný kotouč, se kterým si Dechel neporadil, napálil pod břevno hostující branky Richard Pavlikovský. O chvíli později Adam Havlík trefil z ostrého úhlu odkrytou branku po Havlíkově přihrávce a povedenou tříminutovku Orlů završil Jan Šeda parádní ranou z mezikruží.

Přítomnost hostujícího celku na ledě v 50. minutě připomněl pohotovou tečí nahození od modré Markus Pirmann, ale poslední slovo v rozhodnutém zápase měli znovu domácí. Radek Číp nejprve zblízka propálil Dechela a následně posunul skóre na 8:2 přesnou ranou ještě Patrik Novák. Exhibiční závěr duelu přinesl Orlům dva body a vítězství v posledním domácím duelu před play-off.


Autor: Marcela Procházková

Kapitán Beroun: Diváci si konečně přišli na své

Čtrnáct hráčů si v neděli připsalo kanadské body do svých statistik. Mezi nimi byl i Jiří Beroun, jenž asistoval na sedmý gól Znojma. "Tento výsledek jsme vůbec nečekali," řekl v rozhovoru po utkání.

Sázkové kanceláře měly před nedělním zápasem jasno. Favoritem předposledního utkání nadstavbové části bylo jednoznačně Znojmo, ovšem fanoušci i hráči očekávali vyrovnaný souboj. "Šli jsme do toho s tím, že to bude vyrovnanější zápas. Nakonec ale skončil skvělým výsledkem pro nás," pochvaluje si kapitán Orlů.

Znojmo nastoupilo do duelu v téměř kompletním složení. Po fázi, kdy se soustředilo spíše na obranu, nasměřovalo opět všechny síly do útoku. "Chtěli jsme hrát znovu aktivně. Diváci si tak konečně přišli na své po té době, kdy jsme kvůli koncentraci na defenzívu stříleli méně branek."

Naopak Linz se do mnoha šancí nedostával. Vždyť za celé utkání vyslal o dvacet čtyři střel méně. "Chyběli jim někteří hráči, neměli organizovanou obranu, takže proto jsme se podle mě více prosazovali," zdůvodňuje znojemská třicítka. "Nebylo tam ani tolik osobních soubojů. Oba týmy hrály před play-off opatrněji," naráží na skutečnost, že Orli nezpůsobili za celý zápas jediný faul.

Za rozhodující moment považuje rychlý gól na 3:1: "To bylo hodně důležité. Kdyby ten stav 2:1 zůstal delší dobu, začalo by se to táhnout a mohl z toho být těžký zápas."

Kvůli výhře Fehérváru nad Salzburgem ještě není o osudu Orlů rozhodnuto. Aby uhájili třetí pozici, musí Maďaři v úterý ve Villachu prohrát, a nebo Znojmo bodovat v Salzburgu. Jestliže by skončili třetí, budou si vybírat soupeře pro čtvrtfinále ze dvou zbylých adeptů. "Bavíme se o tom, ale pokud chceme uspět, musíme porazit každého," ví třebíčský odchovanec. "Tipy na soupeře, s nimiž bychom chtěli do čtvrtfinále jít, máme. Uvidíme ale, jak dopadne poslední kolo."


Autor: Lukáš Caha

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 1 1 2 1 0
Jiří Beroun 0 1 1 2 0
Antonín Bořuta 0 1 1 1 0
Radek Číp 1 0 1 1 0
Ondřej Fiala 0 0 0 0 0
Radek Havel 0 1 1 3 0
Adam Havlík 1 2 3 2 0
Maris Jass 0 0 0 1 0
Pavel Klhůfek 0 0 0 0 0
Jiří Klimíček 0 1 1 0 0
Jan Lattner 0 1 1 0 0
Martin Nemčík 0 0 0 3 0
Patrik Novák 1 1 2 2 0
Richard Pavlikovský 1 1 2 1 0
Peter Pucher 0 2 2 2 0
Jan Šeda 1 1 2 2 0
Ondrej Šedivý 1 2 3 2 0
Marek Špaček 0 0 0 0 0
Lubomír Štach 0 0 0 1 0
Roman Tomas 1 1 2 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Chris Holt 60 30 2 28 93,33 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (Znojmo): Výsledek je pro nás pozitivní. Bylo to ale specifické utkání, Linz měl jistotu druhé příčky, zápas pro něj nic neřešil a těžko hodnotit, jak se k tomu postavili. Normálně je to agresivní mužstvo hrající aktivní hokej, tentokrát hráli takového zanďoura. Ve třetí třetině nám to tam poté napadalo. Zkusíme nyní urvat aspoň bod v Salzburgu, třetí místo je lákavé. Nad možnými soupeři už jsme trochu seděli, ale nejprve uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.

Fotogalerie

Související články