Orli Znojmo Orli Znojmo
9. kolo
Noen Extraliga juniorů - čt 3. 3. 2011
Znojmo
3:4
1:2, 1:1, 1:1
Sparta

Junioři nestačili na první Spartu ani po návratu posil

Znojmo - Nadstavbová část juniorské extraligy spěje ke svému konci. K předposlednímu utkání přijela na led Hostan arény Sparta Praha. Hra byla na obě strany vyrovnaná, přesto znojemští borci doháněli po celou dobu zápasu náskok soupeře. Vyrovnat se jim nepodařilo ani při závěrečné power play, a tak se ze tříbodového vítězství radují hosté. Za domácí si připsal dva góly Richard Jarůšek a jeden přesný zásah Adam Havlík. Kromě těchto dvou útočníků se do sestavy vrátili i další mladíci, kteří působili během sezóny v A týmu, včetně gólmana Ondřeje Kacetla.

Do předposledního utkání před play-off vkročila lépe Sparta. Nejprve otevřel skóre z dorážky Daniel Přibyl a o necelé tři minuty později překonal Kacetla také Frank Kučera, který obral o kotouč znojemského obránce ve středním pásmu a z hranice kruhu namířil puk do horního růžku branky – 0:2.

Orli měli následně dlouhou přesilovou hru pět proti třem, avšak ani tvrdé střely Rachůnka a Pláňka Sedláčka nepřekonaly. V šestnácté minutě šla Sparta znovu do čtyř. Tentokrát se domácí již nenechali dlouho ostýchat a nikým nehlídaný Richard Jarůšek našel skulinku pod ramenem sparťanského gólmana – 1:2. Hosté svoji početní výhodu v závěru nezužitkovali.

Druhé dějství nabídlo podobný obrázek hry. Znojmo si zahrálo značné množství přesilovek, ovšem příliš nebezpečné v nich nebylo. Navýšit vedení hostů mohl Tůma, ale jeho bekhendový blafák Kacetl vystihl, a tak se měnilo skóre až v sedmadvacáté minutě, kdy opět chybovali znojemští beci. Daniel Přibyl obdržel přihrávku přímo mezi kruhy a pohotovou střelou zvýšil náskok svých barev – 1:3.

Orli odpověděli o šest minut později. Nejprve nevyužili minutovou přesilovku pět na tři, ovšem poté se prosadil znovu Richard Jarůšek, který si vybruslil do útočného kruhu pro vhazování, vyčkal na vhodný okamžik a tvrdou střelou po zemi propálil Sedláčka mezi nohama – 2:3.

Taktéž ve třetí třetině padlo po jedné brance na obou stranách. Již tři minuty od úvodního buly završil svůj hattrick Daniel Přibyl, jenž se dostal do přečíslení, položil si Kacetla a bekhendem poslal puk přes jeho beton – 2:4. Netrvalo to dlouho a domácí opět snížili. Jarůšek byl faulován, avšak zvládl souboj o puk, přihrál před branku volnému Adamu Havlíkovi, který bez přípravy rozvlnil síť sparťanské branky - 3:4.

Ve zbytku třetiny se Orli snažili o vyrovnání. Soupeř hrozil především z brejků. Za zmínku stojí samostatný únik Pacovského, s jehož kličkou si Kacetl výtečně poradil. Domácí si ještě v závěru vyžádali oddechový čas a nechali gólmana na střídačce, ale ani to nepřipravilo Spartu o tříbodové vítězství.


Autor: Lukáš Caha

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 1 0
Adam Havlík 1 0 1 1 0
Richard Jarůšek 2 1 3 1 0
Tomáš Komínek 0 0 0 0 0
Lukáš Kovalský 0 0 0 -3 0
Tomáš Latner 0 0 0 1 0
Patrik Novák 0 0 0 -2 0
Daniel Opalek 0 0 0 -1 0
Dominik Piskoř 0 0 0 -2 0
Martin Pláněk 0 0 0 -2 16
Jan Podešva 0 0 0 -2 0
Marek Pražák 0 0 0 0 0
Tomáš Rachůnek 0 0 0 0 0
Jakub Stehlík 0 1 1 -2 0
Jakub Šaur 0 0 0 0 0
Jiří Tichý 0 0 0 -2 0
Jan Trojan 0 0 0 -1 0
David Videlka 0 0 0 0 0
Jakub Zika 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Ondřej Kacetl 60 0 4 25 86,21 0 0

Ohlasy k utkání

Martin Stloukal (Znojmo): Na juniorský hokej to byl velice kvalitní zápas. Myslím si, že jsme byli lepší, ale bohužel jsme udělali několik individuálních chyb a soupeř to všechno potrestal, tím pádem i zaslouženě vyhrál. Z mé strany převládají spíše pozitivní pocity, protože play-off začíná 17. března a já tento zápas vnímám jako odrazový můstek. Pokud se hráči poučí, tak si myslím, že bychom měli uspět.