Orli Znojmo Orli Znojmo
40. kolo
Noen Extraliga juniorů - so 18. 12. 2010
Znojmo
2:5
1:1, 1:2, 0:2
Zlín

Junioři recept na obrannou hru Zlína nenašli

Znojmo - Skóre zápasu otevřel v polovině první třetiny domácí Pospíšil, ovšem Zlín vzápětí odpověděl. Stejná situace se opakovala i ve druhé periodě. O gól Orlů se postaral Jarůšek, avšak hosté opět vyrovnali. Ač se domácí snažili o vsítění branky, co to šlo, stál jim v cestě vynikající gólman Kašík, a tak se skóre měnilo již jen na druhé straně. Znojemští junioři tak se svým tabulkovým sousedem prohráli, avšak šestá příčka jim patří nadále.

První periodu jednoznačně opanovali domácí Orli, ač tomu vyrovnaný stav po dvaceti minutách neodpovídal. Hned v úvodní minutě promarnil svoji příležitost Komínek, když poslal puk na Kašíka z dobré pozice v levém kruhu pro vhazování. Znojmo si zahrálo i tři přesilovky, ve kterých svého soupeře sice tlačilo, ale branka nepadla. To se stalo až ve třinácté minutě, v níž František Pospíšil propálil od modré vše, co mu stálo v cestě – 1:0.

O bleskurychlou odpověď se ale postaral hostující Milan Merta, když se k puku dostal ve středním pásmu a upaloval s ním proti jedinému domácímu hráči na Kacetla. Jeho střela z hranice kruhu zapadla přímo k pravému rohu svatyně znojemského gólmana – 1:1. Zbytek třetiny se odehrával především v pásmu Zlína, avšak branka již nepadla.

Do druhého dějství vstoupili hosté přesilovkou, ale Znojmo vytvořilo před brankou nedobytný obranný val a svému soupeři nic nedovolilo. Naopak Orli se dokázali ve čtyřiadvacáté minutě prosadit, když skvělou individuální akci předvedl Richard Jarůšek. Ten na sebe strhl pozornost u levé tyče, objel branku a zasunul puk za čáru u pravé tyčky překvapeného Kašíka – 2:1. Hosté to však nevzdali a vzápětí opět vyrovnali. Když domácí hráči ztratili na modré puk, zmocnil se jej Pavel Sedláček, který překvapil Kacetla střelou mezi betony – 2:2.

Znojmo sice na svého soupeře tlačilo, avšak byl to zase Zlín, kdo využil svoji gólovou šanci. Lukáš Finsterle sebral puk na vhazování, vybruslil si mezi kruhy a vypálil na zacloněného Kacetla – 2:3

Ani třetí perioda se příliš nelišila od těch dvou předchozích. Domácí se stále snažili o pokoření zlínského obranného valu, avšak v cestě jim stál především vynikající gólman Kašík.

Branka tak padla na druhé straně díky Milanu Mertovi, který našel před znojemským gólmanem odražený kotouč a bez problémů zakončil nad rameno Kacetla – 2:4. Snížit mohl vzápětí Kovalský, ovšem rozezvučel jen boční tyčku branky. Poslední hřebík zpečetěné zlínské výhry zatloukl čtyři minuty před koncem Michal Vodný, jenž vymetl všechny pavučiny v rohu Kacetlovy klece – 2:5.


Autor: Lukáš Caha

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 0 0
Tomáš Hejl 0 0 0 -2 2
Ondřej Horváth 0 0 0 0 0
Richard Jarůšek 1 0 1 -2 2
Tomáš Komínek 0 1 1 -1 0
Lukáš Kovalský 0 0 0 0 2
Tomáš Latner 0 0 0 0 0
Filip Mikulášek 0 0 0 0 0
Patrik Novák 0 0 0 -1 0
Dominik Piskoř 0 1 1 0 0
Jan Podešva 0 1 1 -2 0
František Pospíšil 1 0 1 0 0
Jakub Stehlík 0 1 1 0 0
Jakub Šaur 0 0 0 -2 0
Michal Telesz 0 0 0 0 0
Jiří Tichý 0 0 0 0 0
David Videlka 0 0 0 0 4
Jakub Zika 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Ondřej Kacetl 60 0 5 16 76,19 0 0

Ohlasy k utkání

Martin Stloukal (Znojmo): My jsme dnes sice prohráli, ale byli jsme jednoznačně lepší. Ve výkonu to byl rozdíl třídy. Zlín přijel pouze bránit a my jsme útočili. Já nechápu, jak tady tento trenér může trénovat národní mužstvo (Jiří Šolc je trenérem české reprezentace do 18 let – pozn. redakce). To není prostě hokej. Ti kluci stojí kolem brány a čekají, až uděláme nějakou chybu. My jsme hráli padesát devět minut čistého času u nich v pásmu. Oni sem tam ujeli, plácli do toho a ono to padlo. My jsme útočili u brány a dávali tyčky. Skvěle jim zachytal gólman, to musím uznat, že mají dobrého brankáře, ale tady s touto hrou se nedivme, že český hokej je tam, kde je.

Jiří Šolc (Zlín): Je to určitě cenné vítězství. V prvních dvou třetinách byl soupeř lepší a my jsme se štěstím odolali. Kluci splnili záměr, který jsme si před zápasem řekli. Ve třetí třetině jsme dvěma brankami rozhodli o osudu utkání.