Orli Znojmo Orli Znojmo
ČF1
2. liga - st 22. 3. 2023
Znojmo
7:0
2:0, 2:0, 3:0
Val. Meziříčí
8'
13'
29'
38'
45'
52'
55'

Orli si připsali další výhru i ve čtvrtfinále

První domácí čtvrtfinálové utkání proti Valašskému Meziříčí zvládli Orli na výbornou. Potvrdili roli favorita a nadělili soupeři sedmigólovou nadílku. Další zápas série play-off se odehraje na ledě Bobrů již v pátek 24.3.

Utkání začalo brzkými vyloučeními na obou střídačkách. Ale zatímco Valašské Meziříčí svou přesilovku promarnilo, Orli dokázali o pár minut později udeřit. Martin Šťovíček dostal krásnou pobídku do předbrankového prostoru a nebylo pro něj problémem trefit poloprázdnou valašskou klec. Vedoucí gól domácí tým uklidnil a po chvíli přišlo potvrzení náskoku. A opět v početní výhodě. Znojemští uzamkli soupeře v jeho obranném pásmu a tak dlouho dobývali hostující tvrz, až se ujala přesná rána kapitána Tomáše Svobody. V závěru třetiny přišla ještě jedna přesilovková šance pro Orly, ale ta už zůstala nevyužita. Týmy tak odcházely do kabin za průběžného stavu 2:0.

Prostřední dějství nabídlo zpočátku velmi opatrný hokej, který navíc doprovázely časté chyby v rozehrávkách na obou stranách ledové plochy. Hluchou pasáž ukončily až dva bleskové výpady znojemských hráčů. Nejdříve nedotáhl blafák do gólového konce Tomáš Svoboda, v obdobné situaci neuspěl ani Adámek. Třetí trefa na sebe ale přeci jen nenechala dlouho čekat. S pukem na holi obkroužil Jan Hruška útočné pásmo a jeho lahůdkovou přihrávku před bránu poslal za záda Sachra opět Tomáš Svoboda. Orli drželi otěže duelu pevně ve svých rukou a soupeři nedovolili více, než pár brejkových situací, které ale s přehledem vyřešila defenzíva, případně gólman Groh. Konec druhé třetiny přinesl další výhodu pro Znojmo, a ta byla znovu využita. Druhý zářez si připsal Martin Šťovíček, jenž dostal hodně prostoru před brankovištěm Bobrů, obhodil Sachra a kotouč zatřepetal valašskou sítí již počtvrté.

Také třetí perioda s sebou přinesla dominanci Znojma. Krátce po návratu na led byl blízko k hattricku Šťovíček, lapačku střídajícího Ševců provětral střelou z mezikruží i Tejnor, ale výbuch radosti na tribunách propukl až díky Dominiku Sklenářovi. Ten profitoval z již páté(!) gólové přihrávky Jana Hrušky. Znojemští diváci mohli být spokojeni, Orli se snažili stále útočit a hra měla spád. Navíc brzy přišla i šestá trefa. Odražený puk doputoval k Davidu Stránskému, který u tyčky svým mocným nápřahem téměř protrhl síť v bráně Valašského Meziříčí.

Velká šance přišla i na druhé straně kluziště. Dominik Groh musel uhájit čisté konto proti Kuchaříkovi, který z blízkosti zle zatopil domácímu maskovanému muži. Orli si spolu se svými fanoušky závěr utkání užívali, a tak na sebe nenechal dlouho čekat ani sedmý gól. Erik Mareš obkroužil svatyni hostů a šikovným odrazem o brusli soupeře stanovil konečné skóre duelu. Šesti asistencemi se v zápase blýskl útočník Jan Hruška.


Autor: Simona Růžičková, Petra Matůšová

Tomáš Svoboda: Podali jsme dobrý týmový výkon

Třemi body za dva góly a jednu asistenci se blýskl Orlí kapitán Tomáš Svoboda v prvním čtvrtfinálovém zápase proti Bobrům z Valašského Meziříčí.

Dnešní zápas se vám obzvláště vydařil, čekal jste takovou vysokou výhru?

Rozhodně jsem nečekal takto vysokou výhru, protože jsme s nimi hráli čtyřikrát v sezóně a oni mají dobře poskládaný mančaft. Fyzicky jsou na tom velice dobře na druholigový tým. My jsme čekali těžké utkání, to že to vyšlo je super. Už jsme si kolikrát v kabině říkali, že v play-off je jedno, jestli člověk vyhraje 1:0 nebo 13:0 , pořád je to za jeden bod, ale určitě to napomůže k tomu sebevědomí, takže to je samozřejmě důležitý. Za mě jsme podali dobrý týmový výkon s nulou vzadu, takže jak říkám, jestli 7 nebo 4, hráli jsme dobře a na tom potřebujeme stavět.

Tři úspěšné přesilovky, všechny tři pod taktovkou vaší přesilovkové formace, co přisuzujete tomuto úspěchu?

My jsme přesilovky dost potrénovali, protože v té první sérii se nám moc nedařily. Hráli jsme to trošku jinak a jsem rád, že to přineslo ovoce. Netrénovali jsme to nadarmo a potvrdili jsme si, že ta práce se vyplatila a je určitě na čem stavět.

Zisk třech bodů, za dva góly a jednu asistenci, k zisku hattricku chyběl kousíček, scházel tam kousek toho štěstíčka?

Tak určitě, těch šancí tam bylo dost, ale jak říkám, je důležitý, abychom navlíkali pomalu ty korálky a šli si za cílem, který jsme si vytyčili před sezónou a to postup.

Autor: Silvie Schmidová

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Adámek 0 1 1 0 0
Petr Beránek 0 0 0 0 0
Patrik Čermák 0 0 0 0 0
Jan Hruška 0 6 6 0 0
Jakub Jenáček 0 0 0 0 0
Max Kotrba 0 0 0 0 0
Jakub Köver 0 1 1 0 0
Erik Mareš 1 0 1 0 0
Kirill Nižnikov 0 0 0 0 0
Tomáš Pigl 0 0 0 0 2
Jiří Remta 0 1 1 0 0
Jan Sedláček 0 0 0 0 0
Dominik Sklenář 1 0 1 0 0
David Stránský 1 0 1 0 0
Tomáš Svoboda 2 1 3 0 0
Ondřej Svoboda 0 0 0 0 0
Marek Špaček 0 1 1 0 0
Martin Šťovíček 2 2 4 0 0
Dominik Tejnor 0 1 1 0 0
Lukáš Zukal 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Groh 60 25 0 25 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Beroun: V první třetině jsme si pomohli přesilovkami a postupně jsme přebírali iniciativu v zápase. Nějaké chyby se tam objevily, ale důležité je pro nás dobrý vstup do série a nula pro gólmana. Na páteční zápas se nachystáme zase stejně. Zítra lehký trénink, rozbruslení a rozbor u videa.

Lukáš Plšek (Valašské Meziříčí): Dneska byl vidět ten velký rozdíl mezi Znojmem a zbytek ligy. Kluky stála hodně sil série s Kopřivnicí. Hrajeme na tři útoky a dneska jsme tahali za kratší konec. Taková je realita. Znojmo bude těžko někdo zastavovat. Doma je zkusíme potrápit více a uvidíme co potom další zápas v neděli.

Fotogalerie

Související články