Orli Znojmo Orli Znojmo
10. kolo
EBEL - ne 13. 10. 2019
Znojmo
4:3p
1:2, 2:1, 0:0 - 1:0
Linz
6'
24'
26'
63'
2'
8'
21'

Orli otočili duel s Linzem a po úspěšném prodloužení berou dva body

Druhý víkendový zápas znojemským hokejistům již vyšel. S Linzem sice na začátku druhé třetiny prohrávali 1:3, během šesti minut však zvládli vyrovnat a zásluhou Parkera Bowlese si v prodloužení zajistit dva body.

Vstup do zápasu znojemským hráčům nevyšel. Již po třiašedesáti vteřinách musel Lassila lovit puk z branky poté, co Brian Lebler úspěšně tečoval střelu Rutkowski od modré čáry. Na konci šesté minuty však bylo vyrovnáno. U mantinelu se k puku dostal Matěj Češík, který nahozením překvapil brankáře Kickerta. Pro znojemského hráče se tak jednalo o první trefu v dresu Orlů. Netrvalo dlouho a Linz si vzal vedení zpátky. Znovu u toho byl autor první branky Brian Lebler, jenž po buly podobným způsobem jako Češík nachytal Lassilu. V dalším průběhu třetiny měli hosté více ze hry, branky se ale již nedočkali.

Domácímu výběru se nevydařil ani začátek druhé třetiny. Rakouskému protivníkovi stačilo pouhých pětadvacet vteřin na navýšení vedení. Dan DaSilva se ocitl v mezikruží a úspěšnou střelou mířil nad levé rameno domácího brankáře. Znojemští hokejisté ale opětovně dokázali rychle reagovat. Nejprve se střelou nad vyrážečku hostujícího brankáře prosadil Philip McRae, za další dvě minuty vyrovnal Anthony Luciani, když po vyraženém puku Kickera provedl rychlou kličkou a vsítil pátou branku sezóny. Pro domácí fanoušky mohlo být ještě veseleji, Orli však nevyužili téměř minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři.

Úvod třetí třetiny naopak mohl lépe vyjít Znojmu, Luciani ovšem nevyužil samostatného úniku na Kickera. Další příležitost přišla z hole McRaeho, ke kterému propadl puk, nastřelil však jen hruď brankáře hostů. Tři minuty před koncem zápasu se domácím fanouškům zatajil dech. Brankovištěm Lassily prolétl puk, naštěstí pro znojemské hráče si toho hosté všimli až na poslední chvíli, v té době domácí brankář výborně zasáhl. Jelikož gólem neskončily ani dvě šance znojemských, šlo se do prodloužení.

V něm mělo větší převahu Znojmo. Luciani po obkroužení branky ještě neuspěl, přesnou střelou pod horní tyč se ale již prezentoval Parker Bowles, který tak domácímu týmu zajistil o bod navíc.


Autor: Radek Štohl, foto: Michal Křepela

Češík prolomil dlouhé čekání na gól: Trochu mi to uletělo, ale jsem za to rád

Proti Linzi se prosadil poprvé v dresu Orlů, a prolomil tak své čtyřiasedmdesát zápasů dlouhé čekání na gól. Jak se Matěj Češík ve Znojmě zadaptoval a jak je zatím s vývojem sezóny spokojený?

Jak se vám proti Linzi hrálo?
Byl to dobrý zápas pro diváky. My si z něj musíme vzít hlavně ponaučení a zapracovat na vstupech do zápasů. Ty jsou teď z naší strany slabší. Naštěstí jsme se dnes zvládli dostat zpátky a získali jsme důležité vítězství.

Naposledy jste se prosadil v dresu Banské Bystrice ve slovenské Extralize 18. dubna 2018. Dnes, pět set třiačtyřicet dnů poté, jste dával první gól za Znojmo. Jak se celá situace odehrála?
Puk se ke mně chvíli po buly odrazil a já jsem k němu přistupoval s tím, že ho chci nahodit před bránu. Trošku mi to uletělo a od obránce Linze se odrazil do branky. Byl to spíš takový náhodný gól, ale jsem moc rád, že tam padl.

Všechny výsledky jsou zatím poměrně těsné. Dva zápasy byly rozhodnuty samostatnými nájezdy, dnes rozhodovalo prodloužení. Cítíte na sobě únavu?
Liga je vyrovnaná. Celé mužstvo máme za celé léto dobře připravené. Samozřejmě, že by bylo lepší, kdybychom zápasy vyhrávali v základním hracím čase, ale myslím, že každý z hráčů v tomto týmu má dostatečně natrénováno, aby zatím zvláštní únavu nepociťoval.

V tabulce jste na páté pozici. Panuje spíše spokojenost nebo nespokojenost?
Myslím, že když tohle mužstvo hraje to, co má a dělá to, co si povíme v šatně, může v této soutěži vyhrávat s každým. V tabulce se chceme pohybovat co nejvýše. Nějaké body jsme ztratili vlastními chybami, ale je určitě na čem stavět.

Jak jste se na ligu zadaptoval? Vyhovuje vám její styl?
Jsem spokojený, když mužstvo vyhrává a jsem rád, když k tomu můžu pomoct. EBEL je výborná soutěž s výbornými hráči. Snažím se, abych byl týmu co nejnápomocnější.

Překvapilo vás něco na EBEL?
Nemyslím si, že by mě něco úplně překvapilo. Moderní hokej se všude ubírá podobným směrem. Je tu hodně zámořských hráčů, kteří do toho dávají přímočarost. To je všude ve světě víceméně podobné.


Autor: Nikola Katolická

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 0 0
Petr Beránek 0 0 0 0 0
Aaron Berisha 0 1 1 1 0
Antonín Bořuta 0 0 0 0 0
Parker Bowles 1 1 2 2 2
Matěj Češík 1 0 1 1 0
Michal Gago 0 1 1 1 0
Adam Jonáš 0 0 0 0 0
Anthony Luciani 1 0 1 -2 2
Radim Matuš 0 0 0 -2 0
Philip McRae 1 0 1 1 0
Ondřej Mikliš 0 0 0 0 0
Petr Mrázek 0 1 1 1 0
Patrik Novák 0 0 0 -1 0
Vladimír Oščádal 0 0 0 0 0
Adam Sedlák 0 0 0 -1 0
Aleš Sova 0 0 0 0 0
Jakub Stehlík 0 0 0 1 0
Tomáš Svoboda 0 1 1 0 0
Kevin Tansey 0 1 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Teemu Lassila 62 27 3 24 88,89 0 0

Ohlasy k utkání

Miroslav Fryčer (Znojmo): Dneska nám to nešlo, ale výsledek je pro nás důležitý. Je to pro nás ubojovaná výhra. Kluci se vrátili do hry, ukázali charakter. Byl to velice těžký soupeř.

Související články