Orli Znojmo Orli Znojmo
N6
EBEL - pá 23. 2. 2018
Znojmo
1:2
0:1, 1:1, 0:0
Fehérvár

Znojmo nenavázalo na výhru v Maďarsku a s Fehérvárem těsně prohrálo

Čerti se díky dvěma šťastným gólům ujali dvoubrankového vedení a s Orly to nevypadalo vůbec dobře. Naději před koncem prostřední části vykřesal Němec, avšak další branku už diváci neviděli. Znojmo si tak připisuje první domácí prohru v nadstavbové části.

V páté minutě zahrozili hosté poté, co se Sarpátki dostal k odraženému puku a měl před sebou odkrytý prostor, znojemský brankář však betonem jeho střelu vykryl. V polovině třetiny se prosadil Janos Hari, který se po špatné znojemské rozehrávce dostal do úniku, jeho pokus Schwarz zblokoval, puk se ale vzápětí odrazil od zadního mantinelu do jeho zad a potom do brány.

Ve třiadvacáté minutě dostal Raška nabito z pravé strany, mířil však pouze do přesouvajícího se brankáře. V polovině druhé části si domácí zahráli přesilovou hru pět na tři, využít ji ale nedokázali. Pět minut před koncem třetiny hráli početní výhodu hosté a proměnili. Puk se po střele několikrát odrazil, až se dostal k volnému Ericu Waynovi Melandovi, který trefil odkrytou část znojemské brány. Vzápětí se gólu dočkali i domácí, když Erik Němec prokličkoval před Carrutha a propálil ho mezi betony.

Ve třetí třetině se Znojmo snažilo o vyrovnání, úspěšné však nebylo. Ve dvaapadesáté minutě chybělo domácím štěstí, když Lattner z ostrého úhlu pouze orazítkoval bližší tyč. Ke konci to Znojemští zkusili ještě bez brankáře, ani tak se však prosadit nedokázali.


Autor: Petr Frömel, Nikola Katolická

Musíme se chytit té poslední kapky naděje, kterou ještě máme, burcuje Erik Němec

Jediným mužem, který v pátek zvedl ze sedaček dva tisíce fanoušků, byl útočník Erik Němec. Ten na konci druhé třetiny snižoval na 1:2. K obratu se tým však nenastartoval.

Odveta proti Fehérváru se nevydařila, ač jste soupeře přestříleli. Jak byste utkání zhodnotil?
Je to tak prakticky celou sezónu stejné. Ty střely nejsou asi dostatečně důrazné. Začali jsme ustrašeně, dostali gól a pak jsme už jen doháněli.

V čem byl rozdíl oproti minulému utkání? Zaskočil vás Fehérvár něčím?
Hráli prakticky stejně jako ve středu. Byli hratelní. Měli jsme je přehrát.

Teoretická šance na play-off ještě žije. Bude těžší se po této prohře zvednout?
Je to vždycky těžké, když jste takhle na dně. Hledáme ještě kapku naděje, kterou máme. Musíme se jí chytit a dát do toho všechno. Nic jiného neexistuje.


Autor: Lukáš Caha

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 0 2
Marek Biro 0 0 0 1 0
Antonín Bořuta 0 0 0 0 0
Cody Corbett 0 0 0 1 0
Štěpán Csamangó 0 0 0 0 0
Radek Číp 0 0 0 0 0
Tomáš Guman 0 0 0 0 0
André Lakos 0 0 0 -1 0
Jan Lattner 0 0 0 -1 4
Radim Matuš 0 1 1 1 0
Petr Mrázek 0 1 1 0 0
Erik Němec 1 0 1 0 2
Patrik Novák 0 0 0 0 0
Tomáš Plíhal 0 0 0 0 0
Adam Raška 0 0 0 -1 0
Jakub Stehlík 0 0 0 0 0
Marek Špaček 0 0 0 0 0
Dominik Tejnor 0 0 0 0 2
Colton Yellow Horn 0 0 0 0 0
Josef Zajíc 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marek Schwarz 59 26 2 24 92,31 0 0

Ohlasy k utkání

Miroslav Fryčer (Znojmo): Totálně jsme zaspali prvních dvacet minut, to byla katastrofa. Velký rozdíl udělaly i přesilovky. Když nedáme skoro dvouminutovou přesilovku pět na tři, nemůžeme se divit, že nevyhrajeme. Pořád je ve hře dvanáct bodů a dokud aspoň teoretická naděje je, nebudeme nic vzdávat. V této fázi sezóny to není o kondici, ale o srdci a přístupu. Snažím se přispět tím, že kluky zkouším držet namotivované tak, aby nic nevzdávali.

Hannu Järvenpää (Fehérvár): Při pohledu na tabulku bylo jasné, že dnešní utkání je extrémně důležité. A my jsme rádi, že jsme ho zvládli. Znojmo hrálo opravdu dobře a bylo těžkým soupeřem, ale naši hráči našli energii a sílu na to utkání získat pro sebe.

Fotogalerie

Související články