Orli Znojmo Orli Znojmo
38. kolo
Tipsport Extraliga - pá 9. 1. 2004 - Hostan Aréna Znojmo
Znojmo
5:2
2:1, 1:0, 2:1
Třinec

Orel si na třinecké oceli nevylámal zuby

Z n o j m o - Stejným výsledkem skončilo i druhé domácí utkání letošní sezóny Znojma proti Třinci. Fanoušci hokeje si přilšli na své a oba týmy předváděly hru, která láká diváky do ochozů zimních stadionů. Oceláři zdecimováni chřipkou sice kousali, ale Orli se nenechali zaskočit a hlavně první znojemská útočná formace, která vstřelila čtyři branky, se postarala o zasloužené vítězství. Dvakrát skóroval Uram a Pardavý. Ale dvířka k vítězství nad Třincem jako první otevíral důležítým gólem Erat.
Velmi zajímavou první třetinu viděli diváci na znojemském zimním stadiónu. Orli byli proti chřipkou oslabenému týmu Třince hned od prvních minut aktivnější a k vidění byl pěkný kombinační hokej. Rataj po průniku pálil mimo, na druhé straně si Duba poradil se střelou Houdka. V 5. minutě Erat vybojoval puk a natřikrát ho dokázal propasírovat za Lakosilova záda. Rozhodčí často nechával hru dlouho bez přerušení a šance se střídaly na obou stranách, především Orli měli v polovině třetiny několik vyložených příležitostí v přesilovce. V 15. minutě napálil Uram bombou břevno a odražený puk si do vlastní sítě kopl obránce Všetečka. Rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím gól neuznal, neboť padl již po hvizdu. Uram to však hned po vyhraném buly napravil střelou z nulového úhlu do odkryté klece a Oceláři poslali do brány Vojtka. Hra pak byla trochu rozháraná a hostům se v přesilovce minutu a jedenáct vteřin před přestávkou podařilo snížit Hunkesem, pro něhož to byla premiérová branka v extralize.

Na začátku druhé dvacetiminutovky dohrávali Orli přesilovku a za Vojtkem zazvonila tyč. Blafák se nepodařilo do konce dotáhnout rozjetému Pláškovi, se svými pokusy neuspěli ani Pardavý a Havíř. O chvíli později nevyzrál na Dubu hned dvakrát Ivan, naopak blízko ke zvýšení skóre byli Erat a Plášek svými tvrdými střelami. Co se nepodařilo jim, podařilo se v 31. minutě aktivnímu Uramovi, který po předchozí kombinaci střílel z pozice vedle levé tyče Vojtkovy branky a od gólmanovy hole se puk odrazil do sítě. Hra se potom rozkouskovala častými vyloučeními na obou stranách. Po střele Jančaříka odpálil nikým nekontrolovaný puk z brankoviště pryč Mojžíš, roli útočníka si vyzkoušel Havíř, avšak proti Vojtkovi neuspěl. Velmi agilní byl opět Hunkes, na znojemské straně byli nejvíce vidět Pucher s Uramem.

Znojmo sice do poslední části hry nevstoupilo s tím, že bude bránit výsledek a ohrožovalo Vojtkovu branku, avšak ve vlastním oslabení inkasovalo. Po podtržení obránce Havíře se dostal do samostatného nájezdu Král, jeho blafák Duba bez problémů vykryl, ale odražený puk v podstatě do prázdné brány dorazil Pavelek. Poté již velmi pozorný znojemský brankář i se svou obranou nedopustil, aby Oceláři zdramatizovali utkání. Navíc gól Třineckých nabudil znojemské hráče k většímu nasazení a zejména první útok se zaskvěl skvělými kombinačním akcemi, které využil dvěma trefami Pardavý.


Autor: HoR, BaM

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Miroslav Barus 0 0 0 0 0
Roman Erat 1 0 1 1 0
Radek Haman 0 0 0 0 0
David Havíř 0 1 1 0 0
Tomáš Hradecký 0 0 0 0 2
Petr Chytka 0 0 0 1 0
Aleš Křetínský 0 0 0 0 0
Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0
Ján Pardavý 2 2 4 1 0
Karel Plášek 0 0 0 0 0
Peter Pucher 0 3 3 1 0
Igor Rataj 0 0 0 1 4
Jan Snopek 0 1 1 2 2
Karel Soudek 0 0 0 0 0
Milan Toman 0 0 0 2 0
Marek Uram 2 2 4 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Duba 60 0 2 32 94,12 0 0

Ohlasy k utkání

Milan Skrbek (Znojmo): Pro diváky to byl určitě moc hezký zápas. Věděli jsme, že Třinec je těžký soupeř s výbornou hrou dopředu. Zápas jsme začali dobře, ale za stavu 2:0 jsme pustili Třinec do hry a museli jsme celé utkání bojovat takticky, o to abychom utkání vyhráli. Rozhodlo se prakticky až v posledních deseti minutách. Výborně zachytal brankář Duba a taky se po delší době střelecky dařilo prvnímu útoku.

Pavel Marek (Třinec): Pro nás to byl velmi smolný zápas, dostali jsme hokejově netypické první tři branky, k nimž jsme si pomohli sami. Měli jsme hodně šancí, ale ta naše hra směřovala hodně do rohů a málo jsme stříleli. Hlavně jsme, na rozdíl od Znojma, šance nevyužili, což rozhodlo o výsledku utkání.

Související články

Aktuální zprávy
pá 9. 1. 2004

Den devítek?

Fotoreportáž
pá 9. 1. 2004

Znojmo vs. Třinec ve fotografiích