Orli Znojmo Orli Znojmo
6. kolo
Noen Extraliga juniorů - po 21. 9. 2009 - Hostan Aréna Znojmo
Znojmo
2:1
0:0, 2:1, 0:0
Třinec

Juniorská euforie trvá i nadále

Znojmo - Vítězná šňůra znojemských juniorů pokračuje i nadále. Páté utkání sehráli proti třineckým Ocelářů. Bezbrankový stav trval až do třicáté třetí minuty, kdy poslal puk mezi betony domácího gólmana Hegyi. Vedení však Ocelářům nevydrželo dlouho, neboť hned tři minuty na to projel půlku hřiště Schneider a vystřelil puk přímo do horního rohu Raszkovy klece. Druhou branku si připsal tento znojemský útočník ještě ve druhé dvacetiminutovce a pojistil tak vítězství svého týmu. Hosté to ke konci zkoušeli ještě bez brankáře, ale ani to nepomohlo k vyrovnání.

Třinečtí junioři přijeli do Znojma s cílem zastavit velmi produktivní ofenzívu domácích a díky dobrému pohybu spojenému s bezchybnou obrannou fází se jim to po většinu utkání dařilo. Na ledě se tak v první třetině odehrávala velmi vyrovnaná partie s minimem šancí na obou stranách, a když už se některý z týmů dostal do střelecké pozice, úřadovali spolehliví brankáři – znojemský Kacetl a třinecký Raszka. Jedinou gólovou příležitost měli Orli při dvojnásobné přesilovce v 11. minutě, kdy Fára dorážel po střele od modré do odkryté brány, na poslední chvíli ale puk odpálil z brankové čáry jeden z obránců a přestože se domácí radovali, rozhodčí Skoupý rezolutně rozpažil.

Ve druhé třetině se vytáhl Raszka v brance Ocelářů, když v 26. minutě zlikvidoval samostatný nájezd Piskoře. Oba celky předváděly rychlý hokej s velkým nasazením, góly ale začaly padat až ve druhé části třetiny. Nejprve ve 33. minutě předvedl šikovné ruce Dominik Hegyi a tečoval Tomanovo nahození od modré přesně mezi betony Kacetla. O chvíli později však udeřilo i na druhé straně, když Peter Schneider individuální akci po pravém křídle zakončil přesnou střelou ke vzdálenější tyči. Ještě před koncem třetiny strhli Orli vedení na svou stranu, v rychlém protiútoku předložil Jarůšek skvělou přihrávku před branku Peteru Schneiderovi, a ten z první zavěsil pod břevno.

Snahu Ocelářů o vyrovnání zbrzdilo hned na začátku třetí části hry vyloučení Paličky, Znojmo si však výraznější šanci nepřipravilo. Ani v pěti však Třinečtí nedokázali vyvinout větší tlak a nepomohla jim ani dvojnásobná početní výhoda v 54. minutě. Při ní se naopak Jarůšek dostal do dvou rychlých brejků, první z nich zlikvidoval výborným zákrokem Raszka, při druhém si hostující beci pomohli faulem. Jedinou možnost k vyrovnání si třinecký tým vypracoval dvě minuty před koncem, kdy Potoček těsně nedosáhl na křižnou přihrávku před branku. Oddechový čas a hra bez brankáře v poslední minutě už větší vzrušení nepřinesla, a znojemští junioři tak mohou slavit v pořadí už páté vítězství.


Autor: Redakce

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 -1 0
Martin Dufek 0 0 0 -1 2
Jakub Fára 0 0 0 0 0
Richard Jarůšek 0 1 1 2 4
Lukáš Kovalský 0 0 0 -1 0
Jan Lattner 0 0 0 -1 2
Daniel Opalek 0 0 0 2 0
Dominik Piskoř 0 1 1 2 2
Martin Pláněk 0 0 0 0 2
František Pospíšil 0 0 0 0 0
Peter Schneider 2 0 2 2 0
Matěj Síkela 0 0 0 0 2
Jakub Stehlík 0 1 1 2 0
Petr Süsser 0 0 0 0 0
Jan Trojan 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Ondřej Kacetl 60 0 1 27 96,43 0 0

Ohlasy k utkání

Milan Kastner (Znojmo): Třinec přijel dobře připravený, dobře bránil. Nám dělal problémy pohyb. Nechápu proč, když jsme měli o den volna navíc. Našli jsme ale sílu zápas otočit a vyhrát. To je hrozně důležité a já můžu být jen spokojený se třemi body.

Jiří Juřík (Třinec): Myslím, že to bylo pohledné utkání z obou stran. Chtěli jsme se zaměřit na pokrytí útoků Znojma. To nám ale nevyšlo, Znojmu se povedly ve druhé třetině dva brejky, a to rozhodlo.

Fotogalerie