Orli Znojmo Orli Znojmo
22. kolo
Český Telecom Extraliga - pá 16. 11. 2001
Znojmo
3:2
Vítkovice

Poprvé domácí výhra nad Vítkovicemi

S posilami na obou stranách se představili dva celky, které jsou aktuálně v první osmičce zaručující play-off. Vítkovice dokázaly dvakrát srovnat s domácími krok, ale na branku Urama čtyři minuty před koncem už zareagovat nedokázaly. Domácí podržel gólman Oldřich Svoboda a dvěma body David Pazourek, u obou branek hostů byl exvsetínský Burger.
Vítkovice s novou posilou Burgerem ve středu první útočné řady se do soupeře pustily bez respektu. Nátlakovou útočnou hrou nepustili domácí tým z jeho obranné třetiny - už ve druhé minutě trefil obránce Galvas tyčku a sérii dalších nebezpečných střel zlikvidoval brankář Oldřich Svoboda. Ze sevření se Znojemští Orli dostali až v 5.minutě a hned z prvního protiútoku skóroval po Barusově přihrávce David Pazourek. Po této ledové sprše poněkud vyprchala vítkovická iniciativa, hra se vyrovnala a na obou stranách hráli hlavní role brankáři - domácí Oldřich Svoboda a vítkovický Jiří Trvaj.
Hned v úvodu druhé třetiny se ale podařilo Vítkovicím svého soupeře zaskočit, když po 43 sekundách hry Burger našel volného Moravce, který se dostal před Soudka s Havířem a vyrovnal. Po vyrovnávací brance dostala hra spád. V dresu Znojemských Orlů se poprvé představili i noví hráči Václav Král s Foltou, kteří nastoupili ve čtvrté útočné řadě společně s uzdraveným Mařákem, proti důrazně hrající vítkovické obraně se ale tato řada příliš neprosadila.
V úvodu závěrečné třetiny po Hešově střele od modré čáry proklouzl kotouč mezi chrániči brankáře Trvaje těsně za brankovou čáru, z jednobrankového náskoku se ale Znojmo radovalo pouze tři minuty. Po akci Selingra s Burgrem vyrovnal z bezprostřední blízkosti Tomášek. Akce byla tak rychlá, že zaskočila i rozhodčí, kteří si raději nechali branku potvrdit na videozáznamu. Znojemské Orly inkasovaná branka nezlomila, měli více fyzických sil a pokračovali v útočné hře. Odměnou byla vítězná branka, kterou vstřelil čtyři minuty před koncem po Hamanově přihrávce slovenský útočník Uram. Cestu k plnému bodovému zisku si ale ještě Znojemští Orli museli protrpět, neboť 77 sekund před koncem hrálo bez vyloučeného Baruse, vítkovické hře bez brankáře ale odolalo.

Autor: Mgr.Milan Šoba

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Milan Kastner (Znojemští Orli): "V úvodu byla na našem výkonu znát herní pauza, naopak Vítkovice byly po pohárovém zápase rozehrané. V první třetině jsme se dostali pod tlak, ale měli jsme štěstí, že jsme hned z první větší příležitosti dali branku. V rozhodujících chvílích nás podržel brankář Oldřich Svoboda."
Alois Hadamczik (Vítkovice):" Začali jsme velice dobře, s utkáním jsem spokojen, pouze jsme dali málo gólů a utekl nám závěr, kdy jsme se dostali pod tlak. Prohráli jsme i proto, že Moravec nedokázal svou šanci v samotném závěru proměnit. Burger potvrdil dvěma nahrávkami, že je velmi kvalitní hokejista."