Orli Znojmo Orli Znojmo
36. kolo
Noen Extraliga juniorů - so 19. 12. 2009 - Hostan Aréna Znojmo
Znojmo
4:3
2:1, 2:2, 0:0
Litvínov

Juniorka vybojovala tři body

Po čtyřech těžkých utkáních bez bodu se znojemští junioři znovu radovali z vítězství, uspěli na domácím ledě proti Litvínovu. Severočeský soupeř měl po většinu zápasu střeleckou převahu a šel do brzkého vedení, Orli ale zásluhou Piskoře vyrovnali a góly Trojana a Horvátha se dostali do dvoubrankového vedení. Severočeši stihli do konce druhé třetiny vyrovnat, vítěznou branku však ještě před druhou sirénou vstřelil efektně provedeným trestným střílením Michal Telesz.

Znojemští hráči podobně jako den předtím proti Mladé Boleslavi začali špatně. Litvínovský Mackal narýsoval přesnou přihrávku před branku na číhajícího Marka Zavřela, jenž prudký kotouč nasměroval mezi tři tyče. Hosté v následujících minutách předváděli, že bruslařsky a střelecky jsou na tom velmi dobře, měli místy výraznou střeleckou převahu, doplatili však na vlastní nedisciplinovanost. V 7. minutě využil první přesilovku Znojma jemnou tečí Dominik Piskoř a v samotném závěru úvodní části se téměř navlas stejným způsobem rovněž při početní výhodě prosadil i Jan Trojan.

Aktivně hrající Severočechy ještě více nahlodal úvod druhé třetiny, kdy na levém křídle zapomněli na volného Ondřeje Horvátha, který rychlý průnik zakončil střelou k tyči nad beton brankáře. Smrtící efektivita Orlů ale hosty neposlala do kolen a už po necelé minutě dokázal výborně chytajícího Kameše podruhé v zápase překonat nejlepší hráč Chemiků Kryštof Kafan, který doklepával za čáru střelu spoluhráče Čejky odraženou od zadního mantinelu. V polovině zápasu spálil velkou šanci sám před brankářem domácí Trojan, na druhé straně orazítkoval Kafan břevno, o pár minut později už se ale důrazný litvínovský útočník mohl radovat z druhého zásahu a vyrovnání skóre, když ustál souboj se dvěma obránci, vybruslil si před branku a podél brankářova betonu poslal kotouč do sítě.

Vyrovnané skóre a herní převaha hnala Litvínovské do útoku a to se jim vzápětí stalo osudným, zapomněli totiž na Telesze, který ujížděl na brankáře Nechvátala, byl zezadu stažen a rozhodčí Blecha nařídil trestné střílení. Sám Michal Telesz se pak postaral o vítěznou branku způsobem, který si strážce litvínovské klece bude určitě dlouho pamatovat, protože mladému útočníku Orlů skočil doslova na špek, po náznaku kličky odklouzal bezmocně mimo své brankoviště a mohl se jen dívat, jak Telesz jednoruč zasouvá puk do odkryté branky.

Do třetí třetiny vstoupilo Znojmo odhodláno těsný a cenný náskok ubránit, snažilo se pozorně bránit střední pásmo a nepouštět litvínovské hráče do velkých šancí. Až na výjimky se to hráčům v bílém dařilo dobře, navíc z rychlých brejků Nechvátalovi neustále hrozilo nebezpečí. Litvínov byl aktivnější, toužil znovu vyrovnat, ale narážel na obětavou hru domácích podpořenou výborným Kamešem v brance, jedinou vyloženou šanci poslední třetiny tak měl dvě a půl minuty před koncem Přeučil, který na modré čáře ukořistil puk, obhodil si brankáře, jenže nestačil už kotouč nasměrovat mezi tři tyče. Hostům poté nepomohlo už ani odvolání brankáře, a ze Znojma tak odjíždějí s prázdnou.


Autor: Redakce

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Fára 0 1 1 0 0
Ondřej Horváth 1 0 1 0 0
Milan Kastner 0 0 0 -1 0
Lukáš Kovalský 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 1 1 0 0
Tomáš Latner 0 0 0 0 0
Daniel Opalek 0 1 1 -1 0
Dominik Piskoř 1 0 1 -1 0
František Pospíšil 0 1 1 0 2
Matěj Síkela 0 0 0 0 2
Jakub Stehlík 0 1 1 0 0
Michal Telesz 1 1 2 0 0
Jiří Tichý 0 0 0 -1 4
Jan Trojan 1 0 1 0 0
Jakub Zika 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Kameš 60 0 3 33 91,67 0 0

Ohlasy k utkání

Milan Kastner (Znojmo): Byli jsme v hodně kobinované sestavě. Po včerejším velmi špatném výkonu jsme tento zápas odehráli s velkým štěstím, zejména v první třetině, kdy jsme dali dva góly z přesilovek a vyhráli ji 2:1. Je to apel pro hráče, kteří díky tomu vidí, že není rozhodující, jestli hrají opory nebo ne. Důležité je i jejich nasazení a přístup k utkání. Moc zápasů jsme v elitní skupině nevyhráli, proto je pro nás každý takový výsledek velmi cenný.